7 étel, ami tényleg meghosszabbítja az életed
Zöld leveles zöldségek
Az egyik élethosszabbító táplálék kategóriába tartoznak a zöld leveles zöldségek, mint a spenót, a kelkáposzta, a brokkoli, a kelbimbó, a káposzta. Ezek a táplálékok csökkentik a krónikus gyulladás és a krónikus betegségek kockázatait. Ilyen krónikus betegség a cukorbetegség és a szívbetegség. A zöld leveles zöldségek rendszeres fogyasztása tehát elengedhetetlen, hogy sokáig élvezzük az életet. Kutatások igazolják, hogy már napi egy adag zöld leveles zöldség, mintegy 8 százalékkal csökkenti a rákos betegségek kockázatát, míg ez az arány a szívbetegség esetében 15.8%.
Dió
A dió nagyon gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek aktívan részt vesznek az LDL – koleszterinszint csökkentésében. A dió csökkenti a kognitív hanyatlás esélyét és mértékét. A dió rendkívül jó hatással van a memóriára. Ennek nem más az oka, mint magas antioxidáns tartalma.
Piros zöldségek és gyümölcsök
A legegészségesebbek talán a piros zöldségek és gyümölcsök. Ezek a táplálékok létfontosságú és antioxidáns tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal vannak tele. A piros paprika például karotinoid antioxidánsban gazdag, amely gyulladáscsökkentő és ezzel együtt életmeghosszabbító hatással rendelkezik.
Vörösbor
A flavonoidban gazdag ételek és italok is hozzájárulhatnak a hosszú és egészséges élethez. A kis mértékben fogyasztott vörösbor egy kulcsfontosságú, flavonoidban gazdag ital, amely nem csak a mediterrán étrend része, de élethosszabbító hatással is rendelkezik. Napi egy-két pohár vörösbor, jobb egészségi állapotot eredményez és csökkenti a krónikus betegségek, mint szív - és érrendszeri betegségek, rák, metabolikus szindróma, kognitív hanyatlás és a depresszió kockázatait.
Alma
Az alma nagyon sok értékes rost tartalmaz, ami csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. Ezen kívül az alma lassítja az öregedési folyamatokat, segít a súlykezelésben és még a csontok egészségét is védi.
Étcsokoládé
Az étcsokoládé rendszeres fogyasztása is meghosszabbíthatja az életünket, hiszen rendkívül gazdag antioxidánsokban. A csokoládé rendszeres fogyasztása csökkentheti a szív - és érrendszeri betegségeket. A csokoládé kakaót tartalmaz, ami viszont gazdag tárháza a flavonoidoknak. A flavonoidok védik a sejteket a szabadgyököktől, csökkentik a vér koleszterinszintjét, a vérnyomást és javítják a véráramlást.
Joghurt
A joghurt rendkívül gazdag probiotikumokban. A probiotikumok is segítenek abban, hogy hosszabb legyen az életünk, hiszen csökkentik a stressz káros hatásait, fenntartják a bélrendszer és ezzel együtt az immunrendszer egészségét.